Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا رحیمی- ایتالیا از جمله کشورهای قاره اروپاست که در حوزه تأمین انرژی به‌ویژه انرژی برق با مشکلات فراوانی دست به گریبان است و دولتمردان این کشور به تازگی ناگزیر شده‌اند برای مدیریت بهتر صنعت برق، تعرفه‌ها را به میزان چشمگیری افزایش دهند.   به گزارش «تابناک»، کشور ایتالیا علی‌رغم اینکه در حوزه تولید و تأمین انرژی گاز با مشکلات جدی رو به روست، اما بر اساس آمار و ارقام مستند با تولید 173 تراوات ساعت برق به صورت سالانه از طریق انرژی گاز، ششمین کشور جهان است که سهم بیشتری از میزان تولید برق را از طریق نیروگاه‌های حرارتی تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  در سال جدید میلادی و همزمان با آغاز جنگ روسیه و اوکراین که برای بسیاری از کشورهای اروپایی چالش های جدی در حوزه تأمین انرژی گاز ایجاد کرد، ایتالیایی ها نیز در تأمین انرژی گاز و نیز تولید انرژی برق دچار مشکل شدند.   در این میان مشکل تأمین انرژی برای ایتالیایی‌ها به مراتب بیشتر است، زیرا علاوه بر اینکه سهم زیادی از تولید برق این کشور از طریق گاز وارداتی است، همچنین 15 درصد از برق این کشور از خارج تأمین می‌شود و پس از کشور برزیل، دومین کشوری است که بیشترین برق وارداتی را به خود اختصاص داده است.   در عین حال مجموعه محدودیت ها و مشکلاتی مسئولان صنعت برق ایتالیا را ناگزیر کرد در اوایل سال جاری میلادی اعلام کنند در راستای سیاست های اصلاحی ناچارند نسبت به افزایش بیش از دو برابری قیمت برق اقدام کنند.   بررسی ها نشان می دهد که ابتدا قرار بود تعرفه های برق در ایتالیا 131 درصد و تعرفه های گاز نیز بیش از 90 درصد در سال جاری افزایش یابد؛ اقدامی که بسیاری از منتقدین عقیده داشتند جمع زیادی از خانواده ها و شرکت ها را در پرداخت هزینه ها با مشکل رو به رو خواهد کرد و به طور کلی سطح رفاه شهروندان و نیز اقتصاد این کشور را با چالش های جدی رو به می کند.   در نهایت مسئولان بخش انرژی ایتالیا تصمیم گرفتند تا در سال جدید بهای برق و گاز  را به ترتیب 55 درصد و 41.7 درصد افزایش دهند؛ اتفاقی که سبب شده تا قیمت هر کیلووات برق در ایتالیا به بیش از 33 سنت (نزدیک به 10 هزار تومان) برسد.   مشکل بزرگی که دلیل اصلی رخ دادن آن، وابستگی شدید ایتالیا و بسیاری از دیگر همسایگان اروپایی این کشور در حوزه تأمین انرژی گاز به منابع گاز خارجی است و بحران انرژی توزیع کننده‌های ایتالیایی گاز را مجبور کرد تا قراردادهای خود را با مشتریان متوقف کنند.   به صورت مشخص یکی از اصلی‌ترین دلایل این اتفاق، جنگ روسیه و اوکراین است که علاوه بر ایتالیا بسیاری از دیگر کشورهای اروپایی را نیز با چنین چالشی رو به رو کرده است.   با اینکه بر اساس اطلاعات منتشر شده در رسانه‌های ایتالیایی، دولت این کشور تلاش فراوانی انجام داده تا تأثیر این افزایش قیمت بر مصرف کنندگان نهایی چندان محسوس نباشد، اما از ابتدای سال جاری میلادی شهرداری‌های فراوانی در این کشور ناچار شدند تا برق جاذبه‌های گردشگری را قطع کنند و نیز بسیاری از کارخانه‌های تولیدی در معرض ورشکستگی قرار گرفتند.     افزایش تعرفه‌های برق و گاز برای بسیاری از شهروندان ایتالیایی به ویژه اقشار کم‌درآمد شرایط دشواری را رقم زده است و همین موضوع سبب شد تا دولت تلاش کند تا با تخفیف‌های جدیدی که تحت عنوان پاداش اجتماعی برق و گاز مطرح شده است، حمایت ویژه‌ای از خانوارهای کم‌مصرف را در دستور کار خود قرار دهد و نیز علاوه بر آموزش صحیح نحوه استفاده از بسته‌های انرژی به شهروندان، اقدام به ترویج راهکارهای صرفه جویی در مصرف انرژی کند.   بررسی‌ها نشان می دهد که این اقدام در واقع بخشی از یک بسته گسترده تر به ارزش 4.4 میلیارد یورویی است که ایتالیایی‌ها برای مهار اثرات اقتصادی جنگ بر کشورشان در نظر گرفته‌اند و در آن علاوه بر اعمال تخفیف برای خانواده های کم مصرف همچنین در زمینه سوخت نیز تسهیلاتی را در اختیار شهروندان خود قرار خواهند داد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آبله میمونی متروپل آبادان پارچین سامانه یکپارچه فروش خودرو حسن صیاد خدایی صنعت برق ایتالیا مدیریت مصرف برق آبله میمونی متروپل آبادان پارچین سامانه یکپارچه فروش خودرو حسن صیاد خدایی تأمین انرژی گاز تعرفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۳۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است.

مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشورهای اروپایی وارد شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است.

صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • صبر طلبکاران اوکراین تمام شد
  • تشدید بارش‌ها؛ آغاز موج جدید بارش‌های بهاری در سطح کشور
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • ایتالیا: نیرو‌های ما هرگز در اوکراین مستقر نخواهند شد
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد