Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-07@23:17:19 GMT

جایگزین نفت مشخص شد

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۹۶۶۷

میزان تولید نفت جهان روزانه ۸۰ میلیون بشکه است که کشور‌های عمده تولید کننده عبارتند از آمریکا ۱۲.۲ روسیه ۱۰.۲ عربستان ۸.۳ عراق ۴.۵ چین ۴ و کانادا ۳.۶ میلیون بشکه در روز می‌باشد.

میزان تولید نفت جهان روزانه 80 میلیون بشکه است که کشورهای عمده تولید کننده عبارتند از آمریکا 12.2 روسیه 10.2 عربستان 8.3 عراق 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 چین 4 و کانادا 3.6 میلیون بشکه در روز می باشد.

توان تولید نفت ایران روزانه حدود 4.2 میلیون بشکه است که حدود 2.2 میلیون بشکه از آن تحویل پالایشگاه های کشور می شود.

کل نفت قابل استحصال ایران حدود 175 میلیارد بشکه و حجم گاز قابل استحصال حدود 33 تریلیون متر مکعب می باشد.

ارزش این سرمایه ها بر اساس قیمت های کنونی نفت و گاز معادل 10 هزار میلیارد دلار برای نفت و حدود 5 هزار میلیارد دلار برای گاز  و جمعا 15 هزار میلیارد دلار است.

چنانچه به دلایلی که بیان می شوند قیمت نفت و گاز در 5 دهه آینده سالانه هر ده سال 20 یا 30 درصد کاهش یابد  ارزش سرمایه های ذکر شده به 5 تا 7 هزار میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. لذا چناچه اطمینان نسبتا بالایی وجود دارد که قیمت نفت و گاز طی 5 دهه آینده کاهشی خواهد بود عدم تسریع در تولید و فروش نفت و گاز و فرآورده ها و همچنین عدم  استفاده مناسب و متناسب با ظرفیت تولید گاز متان و پروپان در صنعت پتروشیمی به مفهوم حیف نمودن سرمایه های ملی خواهد بود. با تزریق گاز متان به میادین نفت حداقل 5درصد نفت بیشتری از میادین نفت استخراج خواهد شد.کل حجم نفت درجای ایران برابر 712 میلیارد بشکه است که با تزریق گاز به میادین به ازای هر یک درصد افزایش تولید ناشی از آن بیش از 7 میلیارد بشکه نفت بیشتر تولید خواهد شد و چنانچه با تزریق گاز به میادین نفت و سایر روش های ازدیاد برداشت بتوانیم 5 درصد افزایش برداشت از نفت درجای موجود داشته باشیم معادل 35 میلیارد بشکه نفت خواهد شد که ارزش آن با لحاظ نفت 40 دلاری برابر 1400 میلیارد دلار خواهد شد. عدم توجه لازم و برنامه ریزی دقیق نسبت به برداشت از نفت درجای موجود به مفهوم نابودی همیشگی بیش از 100 میلیارد بشکه نفت از ذخایر درجا خواهد بود ونسل های آینده ایران و جهان از این سرمایه طبیعی محروم  خواهند شد.

حدود ۸۰ درصد نفت به عنوان انرژی در حمل و نقل و نیروگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. با روند رو به رشد تولید خودرو های برقی و کاهش قیمت تمام شده این خودرو ها و همچنین افزایش قدرت ذخیره سازی باتری خودروهای برقی، پیش بینی می شود طی ده سال آینده خودروهای برقی نقش مهمی در حمل و نقل ایفا نمایند و احتمالا  طی دو دهه آینده اکثر خودروهای جهان از انرژی برق تغذیه نمایند. هم اکنون نیز خودروهای برقی با هر بار شارژ می توانند حدود ۵۰۰ کیلومتر مسیر را طی کنند و با توسعه تکنولوژی تولید باتری ها و سبک سازی خودرو ها و کاهش زمان شارژ،  صنعت خودرو سازی جهان به سمت تولید خودروهای برقی جهت دهی خواهد نمود.
شرکت فورد قصد دارد با سرمایه گذاری ۲۹میلیارد دلار تمامی خودروهای تولیدی خود را برقی کند شرکت جنرال موتور قصد دارد تا سال ۲۰۴۰ تولید موتورهای غیر برقی را متوقف نماید سایر شرکتهای بزرگ خودرو سازی جهان در اروپا و چین نیز قصد دارند به مرور تولید خودروهای برقی را جایگزین خودروهای بنزین سوز نمایند لذا تا ۲۰ سال آینده تولید خودروهای بنزین سوز به کمترین میزان خواهد رسید و خودروهای برقی خودروهای غالب در جهان و خصوصا در کشورهای توسعه یافته خواهد بود و در کنار آن سازمان ها و قدرتهای جهانی جرائم سنگینی را برای کشورهایی که دی اکسید کربن زیادی تولید کنند اعمال خواهند نمود.
فروش خودروهای برقی تا پنج سال دیگر بیش از چهار برابر رشد خواهد کرد و طی سال ۲۰۳۰ نیز از مرز ۲۵ میلیون دستگاه فراتر می‌رود.
سرعت رشد تکنولوژی تولید سلولهای  ذخیره برق بگونه ای است که طی سالهای آینده باتری های سبک و کوچک و حجم ذخیره سازی بسیار بالا با قیمت های اقتصادی به تولید انبوه خواهند رسید و زمان شارژ این باتری ها نیز همچنان کاهش خواهد یافت.
با توجه به فروش دو میلیون دستگاه خودروی برقی‌ در سال ۲۰۱۹ میلادی، تعداد خریداران این خودروها تا ۱۰ سال دیگر حدودا ۱۳ برابر خواهد شد و این رشد کماکان و تا وقتی برقی‌ها نبض بازار را در دست بگیرند، ادامه خواهد داشت.به این ترتیب مصرف بنزین در جهان طی ۲۰ سال آینده به کمتر از یک سوم خواهد رسید کاهش شدید تقاضا برای بنزین و گازوئیل منجر به کاهش شدید قیمت نفت خواهد شد لذا پیش بینی می شود متوسط قیمت نفت طی دهه های آتی به سمت میانگین بین ۲۰ تا ۳۰ دلار حرکت خواهد نمود.
با افزایش نیاز به برق و افزایش دانش و سطح تکنولوژی تولید سلول های ذخیره برق و صفحات جذب انرژی خورشیدی تولید برق از انرژی خورشیدی از ۵۰۰ گیگاوات ساعت فراتر خواهد رفت و حداقل نیمی از برق مصرفی جهان از طریق انرژی خورشیدی تامین خواهد شد.

با در نظر گرفتن این واقعیات لازم است استراتژی 20 ساله کشور در تولید و فروش نفت و تبدیل نفت به فرآورده و همچنین تولید برق و سرمایه گذاری بر روی انرژی خورشیدی و تولید خودروهای برقی تدوین و برای این استراتژی برنامه های اجرایی دقیق نوشته و با تبدیل برنامه های به قوانین و دستورالعمل های اجرایی چشم انداز روشن و دقیقی در این خصوص تدون گردد.

برچسب ها: نفت ، قیمت نفت ، تولیدکننده نفت لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OCR

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: نفت قیمت نفت تولیدکننده نفت هزار میلیارد دلار تولید خودروهای خودروهای برقی انرژی خورشیدی میلیارد بشکه تولید خودرو میلیون بشکه نفت و گاز خواهد شد قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۹۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت خودروهای برقی چینی تأیید و تضمین می شود؟

تین نیوز

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ابعادی جدید از برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی در سال جاری را تشریح کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، محسن هرمزی مدیریت شهری فعلی به خصوص در حوزه حمل و نقل عمومی را میراث دار یک عقب ماندگی جدی دانست و اظهار کرد: حجم عقب ماندگی ها به قدری بالا بود که  شورا و شهرداری دو سال است که اولویتشان را بر روی توسعه حمل و نقل شهر تهران قرار دادند و نکته قابل توجه این است که نه تنها در حوزه سخت افزای و تجهیزات حمل و نقل؛ بلکه شاهد عقب گرد در چند حوزه اعم از نرم افزاری و حتی در وضع قواعد جدید بوده ایم.

اختصاص بیش از ۵۰ درصد بودجه شهر تهران به حمل و نقل عمومی 

هرمزی افزود: در حوزه نگهداشت علائم ترافیکی، چراغ های راهنمایی، دوربین های ترافیکی، ناوگان اتوبوسرانی و مترو نیز کمبودها و عقب افتادگی هایی داشتیم که به همین دلیل طی دو سال اخیر موضوع حمل و نقل اولویت اول شهر تهران است، بگونه ای که در سال جاری تقریبا بیش از ۵۰ درصد بودجه شهر تهران به این حوزه اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: شورای شهر ششم در اسفندماه سال گذشته با مصوبه ای انعقاد قراردادهای سرمایه گذاری خارجی را به شهرداری ابلاغ کرد و این بزرگترین اعطای مجوز و لایحه ای است که پس از انقلاب تا به امروز در شهرداری تهران رخ داده است که اهمیت حمل و نقل را نشان می دهد.

 نوسازی، بهسازی و وضع قواعد جدید برنامه امسال حوزه حمل و نقل و ترافیک است

هرمزی با بیان اینکه همت دولت، شهرداری  و شورا بر تغییر جدی در حمل و نقل است، گفت: سال جدید با تمرکز بر نوسازی، بهسازی و وضع قواعد جدید شاهد بهار حمل و نقل خواهیم بود.

حدود ۶۵ هزار خودروی برقی به شهر تهران اضافه می شود 

معاون شهردار تهران ادامه داد: همچنین توافق شد از طریق وزارت صمت ۱۱ خودروساز داخلی نسبت به واردات خودروهای برقی اقدام کنند که طی آن حدود ۶۵ هزار خودروی برقی به شهر تهران اضافه شود.  

تأمین حداقل۲۳ هزار خودروی برقی در شش ماه اول سال طبق وعده ۱۱ شرکت خودروساز 

وی در پاسخ به این سوال که تعهدات ۱۱ شرکت خودرو ساز به چه میزان محقق خواهد شد گفت: در شش ماهه اول ۱۴۰۳ و در فاز نخست حداقل۲۳ هزار خودرو تأمین می شود.

در مورد خودروی چینی برقی که شهرداری تهران قرارداد منعقد کرده باید بگویم که با کیفیت ترین خودرو  بعد از تسلا را انتخاب کرده ایم.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با تاکید بر اینکه همچنین خرید ۱۰ هزار ون به مبلغ ۳۸۰ میلیون یورو نهایی شده و قرارداد منعقد شده است، اظهار کرد: در واگذاری ون های جدید،  واگذاری به تاکسیرانان از طریق تسهیلاتی که ارائه خواهیم کرد در دستور کار قرار دارد؛ اما هنوز مدل ارائه تسهیلات، نحوه واگذاری ون ها و.... نهایی نشده است؛ البته آنچه که مسلم است اینکه فراخوانی برای  رانندگان تاکسی خواهیم داشت تا در صورت تمایل بعد از اسقاط خودروی فرسوده خود نسبت به دریافت تاکسی جدید اقدام کنند.

کیفیت خودروهای چینی که قرار است وارد شود تأیید و تضمین می شود؟

وی در پاسخ به این سوال که معمولا وقتی اسم خودروی چینی به میان می آید در مورد کیفیت کالاها شک می کنیم و آیا کیفیت خودروهای چینی که قرار است وارد شود تأیید و تضمین می شود؟ افزود: در مورد خودروی چینی برقی که شهرداری تهران قرارداد منعقد کرده باید بگویم که با کیفیت ترین خودرو  بعد از تسلا را انتخاب کرده ایم، بگونه ای که از مدل خودرویی که برای تهران خریداری شده است، در چین ۵۰۰ هزار تاکسی از آن در حال بهره برداری است.

خودروساز چینی کیفیت و تأمین قطعات را تضمین کرده ضمانت باتری خودروهای چینی تا پنج سال  

هرمزی در مورد تأمین و تضمین قطعات خودروهای برقی نیز با تأکید بر اینکه خودروساز کیفیت و تأمین قطعات را نیز تضمین کرده است، گفت: باتری این خودروها تا پنج سال ضمانت دارد و خدمات پس از فروش آن نیز تا پنج سال خواهد بود.

اتوبوس های برقی جدید پایتخت به بخش خصوصی واگذار نمی شود 

وی در مورد نوسازی ناوگان اتوبوسرانی نیز گفت: قرار داد خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس داخلی را منعقد کرده ایم و در کنار آن قرارداد خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی با شرکت های دیگر را بسته ایم و قرار است ظرف شش ماه وارد چرخه شوند که البته بنا داریم که این اتوبوس ها را تحت عنوان شرکت های خود شهرداری مدیریت کنیم؛ بگونه ای که تحویل بخش خصوصی نمی شود؛ بلکه سهامدارش سازمان ذخیره بازنشستگی است و قرار نیست سرمایه شهر را به بخش خصوصی واگذار کنیم بلکه در نظر داریم که راننده جذب کنیم تا بر روی اتوبوس ها کار کنند.

توافق خرید ۱۵۰ هزار موتورسیکلت برقی انجام شده؛ در مرحله انتخاب برند هستیم

هرمزی در مورد نوسازی موتورسیکلت ها نیز تصریح کرد: توافق خرید ۱۵۰ هزار موتورسیکلت برقی انجام شده؛ اما در حال حاضر  در مرحله انتخاب برند هستیم و آنچه که مسلم است تهران با این حجم آلایندگی موتورسیکلت ها باید به سمت برقی سازی پیش برود.

قرارداد خرید دوربین های کنترل ترافیک از چینی ها 

وی با تأکید بر اینکه در قرارداد با شرکت های چینی، علاوه بر خرید موتور، اتوبوس، تاکسی و... به خرید دوربین های کنترل ترافیک نیز توجه شده است، گفت: ۴۰۰ میلیون یورو ارزش قرارداد منعقد شده در این حوزه است و البته دقت داشته باشید که بخشی از آن نرم افزاری و یک بخشی از این قرار داد سخت افزاری است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • رقیب تسلا از چین می‌آید! (تصاویر)
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • جزئیات فروش ۵ خودروی وارداتی
  • اولین دور فروش خودروهای برقی وارداتی آغاز شد
  • آغاز فروش خودروهای وارداتی از عصر امروز
  • آغاز اولین فروش خودروهای برقی از امروز
  • کیفیت خودروهای برقی چینی تأیید و تضمین می شود؟
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟