Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، کشور عراق یکی از مهمترین مقصدهای برق و گاز صادراتی ایران به حساب می‌آید. بر همین اساس در سال 98 نزدیک به 40 درصد از کل گاز صادراتی کشور به مقصد عراق هدایت شده که این آمار در سال جاری و به دلیل نیاز طرف عراقی و همچنین کاهش صادرات گاز به ترکیه به رقم 65 درصد نیز رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ارتباط، یکی از موارد محل بحث در کشور مسئله پرداخت مطالبات مالی مرتبط با صادرات گاز کشور به عراق است.  تحریم‌های همه‌جانبه آمریکا مانع از دسترسی ایران به دارایی‌هایش در چندین کشور از جمله عراق شده است. از طرفی ایالات متحده آمریکا با صدور معافیت‌های کوتاه مدت و اقدام به تمدید آن، عراق را برای کاهش وابستگی به واردات انرژی از سوی جمهوری اسلامی ایران تحت فشار قرار داد و دشواری پرداخت مطالبات گازی ایران را بیش از پیش افزایش داد.

*کاهش صادرات گاز ایران به عراق در دستور کار وزارت نفت

به گزارش فارس، روز دوشنبه، 8 دی ماه سال 99، شرکت گاز ایران اعلام کرد، عرضه گاز به عراق در پی پرداخت نشدن بیش از 6 میلیارد دلار بدهی این کشور همسایه به ایران، کاهش داده شده است.

با اعلام خبر کاهش گاز صادراتی ایران به عراق، متولیان انرژی در بغداد، ضمن ابراز نگرانی از کاهش گاز صادراتی ایران به این کشور نسبت به خطر کمبود برق و خاموشی در پایتخت عراق و سایر شهرهای عراق هشدار دادند.

در همین راستا و پس از جدی شدن مسئله گاز بین دو کشور، رضا اردکانیان، وزیر نیرو و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق در راس هیئتی از قصد سفر خود به بغداد خبر داد.

*دلایل کاهش صادرات گاز کشور چیست؟

با توجه به بالاگرفتن مسئله صادرات گاز ایران به طرف عراقی به نظر می‌رسید، یکی از مهمترین مباحث این سفر به این مسئله معطوف شود. نکته قابل توجه در موضع کاهش صادرات گاز ایران، بحث دلایل کاهش صادرات است که 2 روایت متفاوت را مطرح می‌کند.

در روایت اول، شرکت گاز ایران، دلیل کاهش صادرات گاز به عراق را مسئله پرداخت نشدن مطالبات عنوان کرده و طرف عراقی نیز به این موضوع را تایید کرد. در همین راستا، احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق در یک نشست خبری بدهی‌های معوق عراق به ایران را دلیل کاهش صادرات گاز عنوان کرد.[پیوند]

این درحالی‌ست که روایت دوم، مسائل فنی را به عنوان دلیل اصلی کاهش صادرات گاز کشور به طرف عراقی را مطرح می‌کند. بر همین اساس، طبق بیانیه دفتر نخست وزیر عراق، رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی 2 کشور در دیدار با نخست وزیر عراق، قول دولت ایران برای ازسرگیری فوری صادرات گاز که اخیرا به دلیل مشکلات فنی کاهش پیدا کرده بود را ابلاغ کرد.[پیوند]

*توافق بر سر ادامه مسیر معمول صادرات گاز ایران پس از رایزنی مقامات

با وجود مطرح شدن 2 روایت متفاوت از دلایل کاهش گاز صادراتی از ایران به مقصد عراق اما به نظر می‌رسد، رایزنی بین 2 کشور به منظور از سرگیری صادرات گاز مطابق روال معمول به نتایج مثبتی ختم شده است.

بنابر بر اظهارات مقامات عراقی، پس از جلسه فوری میان رضا اردکانیان، وزیر نیروی ایران و مجید مهدی، همتای عراقی وی در بغداد، توافق برای از سرگیری صادرات گاز در سطح معمول از بعدازظهر روز چهارشنبه حاصل شد.

در همین راستا، رضا اردکانیان، وزیر نیرو با اشاره به توافق انجام شده بین ایران و عراق به منظور از سرگیری روند معمول صادرات گاز، تاکید کرد:« با وجود محدویت هایی که در این خصوص وجود دارد؛ خوشبختانه وزارت برق عراق و مقامات این کشور موفق شدند بخش قابل توجهی از مطالبات شرکت توانیر و بخشی از مطالبات شرکت ملی گاز را پرداخت کنند.»

* واگذاری دو پروژه مهم برق عراق به متخصصان ایران

اردکانیان، در تشریح دستاورد گفت وگوهایش با مقامات عراقی در زمینه برق گفت: «در خصوص پروژه‌های بازسازی صنعت برق عراق توافقات خوبی صورت گرفت و 2 پروژه مهم در زمینه کاهش تلفات انرژی در شبکه توزیع برق و همچنین بازسازی تجهیزات آسیب دیده برق عراق نیز نهایی شد.»

به گزارش فارس، مسائل مطرح شده در 2 روز گذشته پیرامون صادرات برق کشور به عراق و سفر هیئت ایرانی به این کشور همسایه علاوه بر حل مسئله گاز، منجر به توافقات گسترده در سایر حوزه ها شده و زمینه فعال‌سازی  کمیسیون عالی مشترک همکاری اقتصادی و تجاری بین ایران و عراق پس از 6 سال را مهیا کرد.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: عراق جمهوری اسلامی ایران صادرات گاز به عراق صادرات گاز ایران کاهش صادرات گاز گاز صادراتی طرف عراقی برق عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۱۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم

معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان با ابراز امیدواری از پیامدهای مثبت سفر اخیر رئیس جمهور ایران به پاکستان تاکید کرد: اسلام‌آباد درباره پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران هیچ گونه فشار یا دیکته خارجی را نمی‌پذیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سناتور محمد اسحاق دار در جریان کنفرانس خبری خود در اسلام‌آباد در پاسخ به پرسشی درخصوص راهبرد این کشور برای غلبه بر بحران انرژی و سرنوشت خط لوله گاز ایران گفت: پاکستان متعهد به تامین نیازهای کشور براساس منافع ملی است‌.‌

وی تاکید کرد: هرگونه تصمیم درباره پیشبرد پروژه مشترک گازی با ایران مطابق با تصمیم دولت پاکستان خواهد بود زیرا ما یک کشور آزاد و مستقل هستیم و تحت تاثیر ملاحظات خارجی قرار نخواهیم گرفت‌.

معاون نخست وزیر پاکستان با ابراز خرسندی از پیامدهای مثبت سفر اخیر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان و رویکرد صادقانه ۲ کشور در دیدارها و رایزنی‌های متقابل برای تحکیم روابط فی‌مابین، اظهار داشت: پروژه خط لوله گاز سابقه قدیمی و پیچیده‌ای دارد لذا پاکستان هرگونه تصمیم را مطابق با منافع ملی خود اتخاذ می‌کند و هرگز دیکته خارجی را قبول نخواهد کرد.

وی همچنین درباره روابط پاکستان با عربستان و افغانستان نیز گفت که بنابر دعوت نخست وزیر پاکستان، ولیعهد عربستان ماه جاری (میلادی) سفر رسمی به اسلام‌آباد خواهد داشت. اسلام‌آباد همچنین خواهان روابط متعادل و سازنده با افغانستان است اما متاسفانه پدیده تروریسم یک مساله جدی در روابط با این کشور است و کابل باید به این نگرانی‌ها بپردازد.

پیش از این وزیر دفاع پاکستان، سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز خوانده و تاکید کرده بود: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

خواجه محمد آصف با اشاره تلویحی به آمریکا که اخیراً نسبت به تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرده است، افزود: ما اهمیتی به مخالفت‌های خارجی نمی دهیم، لذا اگر کسی در پی سفر آیت‌الله رئیسی دچار دردی شده، ما دوایی برای درد آنان نداریم.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در اولین سفر خارجی خود در سال جدید، روز دوشنبه سوم اردیبهشت وارد اسلام‌آباد شد. رئیس جمهور ایران همچنین از شهرهای لاهور و کراچی نیز بازدید کرد.

کد خبر 751551

دیگر خبرها

  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • عملیات نظامی ایران با این حرکت عجیب، موفق به پایان رسید /ماجرای شهادت و مفقودالاثری ۱۸ اسیر چه بود؟
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • مرور یک تجاوز شیمیایی